XIX Disainiöö Festival
16.-22.09.24

Jaga üritust

Uudne materjalidisaini näitus „MATERIAL II“

18.09—24.09.2023
E kl 17—21
T-P kl 12—20
Tasuta!
__________________________________
@ Kasvuhoone / Design 4    Vaata kaardil
Eesti Kunstiakadeemia DiMa labor tegeleb ringdisaini ning uute jätkusuutlike materjalide arendamisega. Ringdisaini roll on toodetele ja teenustele uuenduslike lahenduste loomine, rõhutades loodusvarade mõistlikku tarbimist, jäätmete vähendamist ja uute innovaatiliste ärimudelite loomist. 

Näitusel „MATERIAL II“ 
üllatavad Eesti materjalidisainerid toodetega vetikatest, mütseelist ja bakteriaalsest tselluloosist.

Eesti Disainerite Liidu (EDL) ja Eesti Kunstiakadeemia (EKA) koostöös valminud näitus toob kokku teadlaste, ettevõtete ja disainerite poolt arendatud uudsed materjalid ja tehnoloogiad ning avab, kuidas on keskkonnakriisis muutumas ressursi ja materjaliloome tähendus. 


Näituse kuraatorid on Stuudio Aine materjalidisainerid Kärt Ojavee, Annika Kaldoja, Marie Vihmar; kujunduse autor on Annika Kaldoja ja visuaali on kujundanud Mirjam Reili.

Esmakordselt esitleti näitust MATERIAL II 2023. aasta jaanuaris Mexico Citys, seejärel rändas väljapanek Veneetsia disainibiennaalile.

Osalejad: Reet Aus, Airi Gailit, Erik Heiki Veelmaa, Juss Heinsalu, Heiter X, Geidi Hein, Annika Kaldoja, Astri Kaljus, Katrin Kabun, Madis Kaasik, Siim Karro, Katarina Kruus, Karl Kukk, Marta Konovalov, Karolin Kärm, Merlin Meremaa, Juulia Aleksandra Mikson, Erki Nagla, Kärt Ojavee, Cärol Ott, Riina Õun, Maria Kristiin Peterson, Sander Õun /Suckõrs, Tiia Plamus, Sirje Sasi, Indrė Spitrytė, Oksana Teder, Marie Vihmar, Ines-Issa Villido.

dima.artun.ee
www.artun.ee 
Facebook
LinkedIn


Näitusel „MATERIAL II“ on esindatud ka Heiter X-i skulptuursete serveerimisnõude seeriasse kuuluv ese, mis on valmistatud jätkusuutlikest ja ümbertöödeldud materjalidest ning toidujäätmetest. Mound Collection on saanud inspiratsiooni jäätmemägedest ja lõimib endas materjale nagu kanep, savi, lubi, krohv, tatra kestad, makadaamia pähkli koored ja teisi jääke, sealhulgas neid, mis pärinevad Heiter X-i eelmise installatsiooni „Terra Firma“ ehitusest, samuti toidujäätmeid, mis on tekkinud sündmustel, kus installatsiooni eksponeeriti. Iga ese kollektsioonis on käsitsi valmistatud ja oma ebatäiuslikkustega ainulaadne.