XIX Disainiöö Festival
16.-22.09.24

Jaga üritust

„LOODUD ITAALIAS. Võimatu võimalikuks muutmine“

18.09—24.09.2023
E kl 17—21
T-P kl 12—20
Tasuta!
__________________________________
@ Remonditsehh / Design 1    Vaata kaardil

Tänavuse Disainiöö keskseks näituseks on „LOODUD ITAALIAS. Võimatu võimalikuks muutmine", mis koondab arvukalt omanäolisi lugusid, püüdes visandada Itaalia mitmekülgse tootmissektori kvaliteeti ja eripärasid.

Nende rahvuslike näidete hulgas paistavad silma kangekaelne otsing täiuslikkuse järele, itaallaste tuntud vaim, mis kannab uusi lahendusi ning pidev tung katsetada ja materjalide piire nihutada.

Näituse eesmärk on pakkuda Itaalia tööstussüsteemist laiaulatuslikku pilti. Näitus ei pretendeeri olema entsüklopeediline ega ammendav ülevaade, vaid sissejuhatus Itaalia tööstuse iseloomulike objektide ja esemete hämmastavasse mitmekesisusse, mis omakorda aitab kirjeldada Itaalia tootmisviiside keerukust.

Itaalia tööstuse erisugusus peegeldab ka kohaliku loodusmaastiku mitmekesisust, mis on hämmastavalt ainulaadne (Alpidest mereni, tasandikest ja orgudest Apenniinide, vulkaanide ja saarteni...). Sellest vaatenurgast lähtuvalt on üks näituse eesmärk ka illustreerida loodusliku keerukuse tähtsust ja seda, kuidas maastikudki peegelduvad riigi tööstustoodetes.

Näitust organiseerib Itaalia Saatkond koostöös Eesti Disainerite Liiduga ning seda toetab Itaalia Välis- ja Rahvusvahelise Koostöö Ministeerium.

Kuraatorid
Odo Fioravanti, Giulio Iacchetti, Francesca Picchi

Näitusedisain
Mario Trimarchi

Ettevõtted
Abet Laminati, ALPI, Brembo, Coex, Crea Concrete Design, Cressi Sub, Dainese, Directa Plus, Eumakers, Falci, Fizik, Fontana, Foscarini, GAM, Gemar, Grivel, K-Array, Kong, Landucci, Limonta, Magis, Nonino, Novamont, Omnicos Group, Pedrali, Petroceramics, Plastitalia, Springa, Tecno Tessile Adler, Terre Davis, Vibram

Promootor
Itaalia välis- ja rahvusvahelise koostöö ministeerium