XIX Disainiöö Festival
16.-22.09.24
Jaga üritust

Rõivadisainietendus D_O_M – Disain on moes

22.09. 18:00

Disainiöö omanäolisel moeetendusel D_O_M – DISAIN ON MOES eksponeeritakse kontseptuaalse vaatemängu kaudu püünel rõivad, mille loomisele pühendatud aeg on olnud piisav selleks, et leida ka praegu aega nende vaatamiseks. Lavastuse jooksul avanevad brändide sisu, nägu ja tegu läbi elamusliku sündmuse. Oma loomingut esitlevad Eesti päritolu ambitsioonikad tegijaid, kelleks on brändi eksistentsi fikseerinud arenevad, uusi väljundeid otsivad ja uusi turge avastavad tegevdisainerid.

Rõivas kui kehale kõige ligemal olev argine tarbeese on määrava rolliga inimese tervisliku seisundi, liikumisvabaduse, turvalisuse, üldise meeleolu ning füüsilise võimekuse hindamisel. Olles vahetumaid objekte inimese sise- ja välismaailma vahel, räägivad rõivad ning aksessuaarid inimese kohta oma sõnadeta loo.

Vaatamata sellele, kas mood meid kõnetab või mitte, kanname me kõik rõivaid.

Riietus on ühelt poolt funktsionaalne vahend, teisalt aga personaalne täiendus tervikule. Disainitud rõivas täiendab olukorda, loob väärtust ja sobitub keskkonda, olgu selleks kas tööpäev või väljapeetud pidulik sündmus. Riided on mängulisteks vahenditeks isiksuse esiletoomiseks ja sealjuures väärt kaaslasteks tähtsatel hetkedel. Eesti rõivadisainerid otsivad alati kaasaegsemaid tehnoloogilisi lahendusi rõivaste valmistamisel ning nende toodang omab kvaliteeti igas detailis. Need on rõivad, mis kestavad ning mida tasub parandada ja pärandada.