XIX Disainiöö Festival
16.-22.09.24






Jaga üritust

Disainiöö Design Talks videote esitlus

25.09. 18:00
Hind 0€
Toimumiskoht: Apollo raamatupood, Solarise keskus, Estonia puiestee 9
Disaineri amet on seotud väga tihedalt iga inimesega. Omal moel võib seda ametit võrrelda näiteks õpetaja, poemüüja, taksojuhi, piloodi, ajakirjaniku, pargivahi või kellega iganes. Kõik need ja paljud teised ametid eksisteerivad ühiskonna ja inimeste hüvanguks. Neil kõigil on omad tehnoloogiad, meetodid ning tigimused. Niisamuti võib öelda, et ka disainer töötab inimeste hüvanguks, disaineri amet on teha inimeste elu paremaks. Ent oma keerukuses ja spetsiifikast tulenevalt võib see eriala vahest võõraks ja kaugeks jääda.

Disainerid loovad tööriistu, tööstuslikult toodetavaid tehnoloogilisi aparaate, mööblit, sõidukeid, riideid, ehteid, jalanõusid, isegi keskkondasid. Et nende loodu oleks meile arusaadavam ja selline, nagu me ise seda soovime, et oskaksime edastada oma soove ning disaini vallas ka ise rohkem kaasa rääkida - toome selle ameti ja tegevuse endile lähemale!

XII Tallinna Disainiöö Festival intervjueeris erinevaid disainereid, esitas neile ühetaolised küsimused ja kokku said mõnusad vestlused, mida nii hommikukohvi, autosõidu kui õhtuste toimetuste kõrvale kuulata. Või võtta aeg maha ja vaadata neid kui isiklikku ja vahetut kohtumist disaineriga.

Indrek Narusk - VIKS jalgrattad

Jaana Varkki - VARKKI rõivad

Piibe Tomp - TOKU jalanõud

Johanna Tammsalu - TAMMA DESIGN ja JOTI KNOT sisustustooted ning aksessuaarid

Jan Graps ja Ken Ruut - JANKEN WISESPACE mööblidisain, sisekujundus, projektid

Birgit Skolimowski - BIRGIT SKOLIMOWSKI JEWELLERY - seeriaehted versus nö art jewellery

Mait Summatavet - legend, sisearhitekt ja disainer

Peale suurt festivalimelu saabuvad intervjuud audiofailidena veebi, kust on võimalik need ka alla laadida. Jälgigem infot Disainiöö kanalites!

Intervjueeris Piret Mägi
Salvestused valmistas Mari-Liis Heinsaar

#TallinnDesignFestival
#designertalks
#meetthedesigner
#kohtuminedisaineriga
#disainer